אנחנו לא יכולים לדעת הכל: תשובות לשאלות משפטיות מגוונות

אנחנו לא יכולים לדעת הכל: תשובות לשאלות משפטיות מגוונות

תשובות לשאלות משפטיות

הרבה פעמים אנשים שעומדים בפני מצב מסוים שדורש התערבות משפטית, נוטים לחשוב שהקייס שלהם הוא מספיק חזק בשביל לנצח בבית משפט. עורכי דין מנוסים ואמינים ידעו לענות להם על השאלה, מתי זה כך ומתי לא.

תשובות לשאלות נפוצות

כאשר אנחנו פונים לקבל ייעוץ מעורכי דין, אנחנו מצפים לא פעם לשמוע תשובות שיתאימו למה שאנחנו מחפשים, תשובות שיסבירו למה אנחנו צודקים. אך לא תמיד זה כך, לא תמיד המקרה שלנו אכן מתאים מבחינה משפטית. עורכי דין מקצועיים ידעו לזהות מתי הצדק איתנו ומתי לא.

שאלות ותשובות משפטיות שיוכלו לעזור לכם

בחלק זה של המאמר אנחנו נציג בפניכם מספר שאלות ותשובות מתחום המשפט, שיוכלו לעזור לכם להבין, מתי יש לכם קייס ומתי לא, מתי עורכי דין ירצו לייצג אתכם ומתי יעדיפו שלא, ועוד שאלות שקשורות להיבט המשפטי.

על פי מה שופט קובע מי צודק במשפט?

נכון שהרבה פעמים נדמה לנו שיש לנו קייס משפטי וברור לכל שהצדק איתנו, אך השופט בוחן את כל הנתונים שעומדים לרשותו כפי שהם מוצגים במשפט, בהתאם לכך הוא מחליט מי צודק. הוא עושה זאת על פי ראיות, עדויות וכדומה, אך גם על פי הפרשנות של החוק.

האם השופט יכול לקבוע מה יהיה החוק?

שופט יכול אך ורק לפרשן את החוק במידה כזו או אחרת. במקרים בהם אין חוק, הוא יכול לייצר נורמה משפטית, חברתית חדשה בהתאם למה שמקובל, אך הוא לא יכול לקבוע את החוק בעצמו.

אם ביצענו עבירה, האם על עורך דין לדווח על כך?

בעיקרון יש חיסיון בין עורך דין ללקוח שלו, על כן הוא לא יכול לדווח על כך אלא לייצג אותנו. אלא אם הוא יודע שאנחנו הולכים לבצע עבירה מסוימת ואז המצב שונה.

האם אפשרי שהעניין שלנו לא יגיע לבית המשפט?

בהחלט, ייתכן מאוד שעורך הדין שלנו ושל הצד השני, ימליצו לנו לפנות להליך גישור או הליך קדם משפטי. גם השופט יכול להמליץ על כך בשביל לחסוך זמן וכסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *