למה כדאי להשתמש בתוכנה לניהול מסעדה?
מנהלים טובים יודעים שתמיד יש מה ללמוד ולאן לשאוף. רוב המסעדות, תאמינו או לא, נופלות יותר להיות מקום שמתנהל מיום ליום ולא מגיעות למצב בו כל ההתנהלות מנוהלת ומתוכננת מראש. הרבה פעמים כשמתחילים לנהל מסעדה, מגיע לא מעט עומס החלטות ודברים דחופים לטפל בהם, עד שברוב המקרים נכנסים ללום שמהר מאוד הופך להיות כיבוי שריפות במקום ניהול מסעדה בצורה מסודרת ורגועה. ברגע שתעצרו ותקבעו כללי יסוד בסיסיים לניהול נכון כמו גיוס עובדים מיומנים ושימוש עם קופות ממוחשבות, מהר מאוד תגלו שאין כל כך הרבה שריפות לכבות כמו שחשבתם.
עקרונות בסיסיים לניהול מסעדה
כל מסעדה צריכה בסיס ניהולי חזק ויציב על מנת להצליח להתנהל בצורה הטובה ביותר. לפני שאתם מזמינים את כל המי ומי לפתיחה החגיגית או אם אתם כבר בעיצומו של מבצע כיבוי שריפות, כדאי שתעצרו ותקבעו כמה כללי היערכות שישנו את תהליך ניהול המסעדה ב-180 מעלות.
הנה כמה טיפים בסיסיים ושימושיים ביותר:
- הכינותי מראש – היכולת להיערך לפני בלת"מים אפשריים מבחינה כלכלית, מבחינת צוות, גל נוסף של קורונה ובעצם ישנם לא מעט תרחישים אשר אם לא תהיו מוכנים אליהם מראש, אתם בהחלט עלולים לספוג כמה דיי קשה.
- יישור קו עם הצוות – חשוב מאוד שאתם, הצוות הניהולי שלכם וצוות העובדים תדברו באותה השפה כל אחד ידע מה תפקידו בכוח. הקפידו על תקשורת רציפה עם העובדים, אם זה אומר ישיבות צוות וישיבות הנהלה קבועות.
עזרים חיצוניים יהיו מתנה גדולה – אל תהססו להשתמש בכל מה שיוכל לעזור ולסייע לכם. ישנם יועצים עסקיים ומאמנים שתוכלו ללא ספק לשכור את השירותים שלהם גם אם לתקופה מוגדרת מראש רק כדי להתחיל נכון. ישנה תוכנה לניהול מסעדה שאשכרה תשמור על כל המידע שברשותכם בצורה מסודרת ותהיה כמו עוזר מנהל קטן ומסודר להפליא.
כתיבת תגובה